top of page
Aeropress

OPSKRIFT TIL AEROPRESS
(INVERTED METHOD)

DOSERING:

18 gram kaffebønner.

KVÆRNEFINHED (1-10):

3 (fint).

 

TEMPERATUR:

Kogende vand til et lyst rist, 90-94 grader til et mellemrist.

DU SKAL BRUGE:

Aeropress-brygger + Aeropress-filtre, kedel eller kasserolle, vægt, tidstagning samt kaffekop eller væskebeholder, der kan holde til et par kilo pres.

Note (vigtigt)

Denne opskrift er primært tilpasset til et lyst rist, men kan sagtens bruges til mørkere ristet kaffe. Husk blot at mørkristet kaffe generelt set kræver en lidt lavere bryggetemperatur og en lidt større dosering af kaffe.

Inverted method kræver lidt mere "gefühl", så er du i tvivl om noget, kan du evt. gå på Youtube og gøre dig bekendt med "inverted method" hos nogle andre dygtige bryggere, så du minimerer risikoen for at hælde kogende vand ud over dit køkkenbord eller dig selv.

Trin 1

Sæt godt vand til at koge og kværn kaffen. Læg papirfilteret i filterholderen og skyl lidt vand gennem dem, så papiret klæber sig fast i filterholderen.

Pres nu stemplet en centimeter ned i selve Aeropressen og placér den samlet og med bunden i vejret på kaffevægten.

Hæld nu de 18 gram kværnet kaffe i Aeropressen.

Trin 2

Nu er vi klar til brygning: Nulstil vægten, start en timer og hæld 150 ml kogende vand på de 18 gram kaffe på forsvarlig vis.

Rør med det samme rundt i væsken med teske eller Aeropress-røreredskab.

Drej nu filteret fast på Aeropressen, og pres Aeropressen en anelse ned over stemplet så kaffevæsken kommer næsten helt op mod filteret.

Trin 2 bør tage ca. 30 sekunder.

Trin 3

Idet timer viser 4:00, tag fat omkring hele Aeropressen og hvirvl kaffen forsigtigt rundt en gang.

Med et godt greb om både stemplet og selve Aeropressen: Vend hele Aeropressen, så den vender normalt med filteret nedad, og placér den oven på en væskeholder eller kop, der står ved siden af kaffevægten (du skal blot sikre dig, at koppen har en nogenlunde normal størrelse, så Aeropressen kan sidde forsvarligt oven på den).

Hvirvl nu kaffen aggressivt rundt en 4-6 gange – dermed kan alt grumset begynde at falde til bunds, og vent 30 sekunder.

Trin 4

Når timer viser ca. 4:40, pres da forsigtigt stemplet i bund. Du må endelig ikke lægge for meget vægt i, da kaffen smager mere rent og klart, hvis du med et langsomt og jævnt tryk presser stemplet i bund på ca. et halvt minut. Stop med at presse, når Aeropressen begynder at hvæse, da al kaffevæsken nu er i koppen.

Stil kaffekoppen på kaffevægten og nulstil.

Fortynd den færdigbryggede kaffevæske med 130 ml af det samme lækre, rene og relativt bløde vand (som kogte for 5 minutter siden og derfor stadig er varmt). Kaffen kan selvfølgelig fortyndes efter dine personlige præferencer, men jeg bruger oftest 100-140 ml til at fortynde med, så jeg ender op med ca. 270 ml færdig kaffe i koppen.

God fornøjelse!

Opsummering

0:00:

Hæld 150 ml rent og lækkert vand på kværnet kaffe, rør rundt og sæt filter på.

4:00:

Hvirvl og vend Aereopressen og hvirvl igen.

4:40:

Pres nu stemplet i bund og fortynd kaffen med ca. 130 ml varmt og rent vand.

DELIVERY

FREE DELIVERY IN AALBORG

FREE SHIPPING FOR ALL ORDERS ABOVE 600 DKK WITHIN DENMARK

ORDERS ARE SENT WITHIN 0-3 WEEKDAYS
Coffee bean

RISTERI

ADDRESS

ROASTERY FROM AALBORG, DENMARK

LØNNEPARKEN 9
Aalborg, Denmark
CVR 38464787

SOCIAL

  • Instagram

Instagram

NEWSLETTER

Tak for tilmelding

CONDITIONS

© Tierra Kaffe. All rights reserved.

bottom of page