top of page
Coffea plant

KONCEPT

  • Sourcingen af kaffen er alt for os! Vores mission er at finde og købe mikrolots fra spændende og/eller udsøgte farme. Vores sortiment er dermed mere udskifteligt, og vi har derfor lettere ved løbende at tilbyde nye kaffer. Vi vil dog gerne have direkte handel med et par kaffefarme – også for at have nogle få konstante kaffer i vores sortiment. ​

  • Vi søger og ønsker tæt samarbejde med lokale restauranter og cafeer. God feedback og gode relationer skubber os og vores kaffe i den rigtige retning.

  • Specialty coffee er endelig blevet en ting i Nordjylland, hvilket også er blevet meget gældende i hjemmet for de private. Derfor bestræber vi os på at være så uddannende og informative omkring kaffe, så vores kunder og andre entutiaster er så godt informeret omkring indkøb, brygning generelt, puck-prep, rengøring m.m. for at maksimere oplevelsen og samtidig minimere spild af vores dyrbare produkt. 

  • Kaffesektoren er ikke en sektor uden problemer. Meget kaffeproduktion er præget af dårlige arbejdsforhold, ekstremt lave lønninger, skovrydning og højt pesticidforbrug. Hos Tierra Kaffe er det vores mission at bidrage til at skabe en bedre kaffesektor med fokus på både social og miljømæssig bæredygtighed. Vi vil gerne vise, at man sagtens både kan stille skyhøje krav til kvalitet og samtidigt have som princip, at der skal passes på både mennesker og natur. Vores sortiment skal afspejle en respekt og forståelse for kaffebønderne, en relation mellem folk i forsyningskæden og samtidigt støtte eksperimenterende, mere bæredygtige produktionsteknikker.

​​

RISTEFILOSOFI –
TERROIR

Hos Tierra Kaffe arbejder vi med to forskellige ristningsgrader: Lyst, som vi kalder et terroir-rist, og mellemristet, som vi kalder et allround-rist. Det lyse rist vil altid være det mere syrlige af de to, mens den mellemristede version vil være en anelse mere rundet i form af blødere noter og mere krop.

 

Navnet "terroir-rist" er valgt, fordi min lyse ristning gør, at kaffernes terroir udtrykkes langt mere klart og transparent i forhold til både dufte og smage. Når man går fra lysristet til mellemristet, får kafferne imidlertid nogle nye noter og smage – fx kan en syrlig æble-agtig smag vandre over i en mere blid og blød stenfrugt. Det mere milde og fyldige resultat har givet anledning til navnet "allround-rist".

Det er vigtigt at sige, at der inden for kaffe selvfølgelig ikke er en rigtig og forkert ristningsgrad. Man kan dog med, relativt, stor sikkerhed sige, at jo mørkere, kaffen ristes, jo mere vil frugtsmagene forsvinde, da man opbryder flere flavonoider og terpener (molekyleforbindelser, der skaber aromaer og smage, som vores sanser kan genkende). 

 

Af denne grund rister vi ikke mørkt hos Tierra Kaffe. Ikke fordi der er noget galt med mørkristet kaffe, men fordi vi gør en dyd ud af at forstå de forskellige kaffers præcise terroir, og hvordan den enkelte parcel fra hver enkelt kaffefarm har sit eget duft- og smagsudtryk i den færdige kop kaffe. Det er både spændende, stimulerende og overvældende at komme tættere og tættere på denne oplevelse og forståelse.

Læs mere om sprogbrug i forhold til forskellige ristningsgrader i afsnittet "Kaffesprogbrug".

Coffee beans

LIDT OM MIG

 

Mit navn er Thor Andersen, og jeg står bag Tierra Kaffe. 

Jeg kommer fra en baggrund inden for hi-fi, hvor jeg har udviklet en high-end højttaler med navnet “Ellipsis”, der blev designet med ambitionen om at skabe en af de mest kompromisløse, smukke og fase-lineære højtalere i verden. Principperne for dette projekt er direkte i forbindelse med min besatte og neurotiske tilgang til ristning og oplevelsen af single-origin kaffe, hvor jeg aldrig bliver færdig med at udvikle, finjustere og eksperimentere som brygger såvel som rister. 

Selve kaffeproduktionen spiller den største rolle for kvaliteten i den færdige kop kaffe, og kaffe er et meget komplekst nydelsesprodukt, der på mange måder kan sammenlignes med vin – især når det kommer til konceptet “terroir” (mikroklima-forhold), den geografiske indflydelse og forskellige fremstillingsprocesser. Derfor kræver det, at vi tager menneskene bag kaffen (kaffeproducenter, farme og kooperativer) og deres arbejde meget seriøst, hvis man vil opleve kompleks og flot kaffe. 

Tierra Kaffe er mit bidrag til en kaffekultur, hvor alle kaffedrikkere virkelig forstår, værdsætter og nyder kaffe så meget som overhovedet muligt.

LEVERING

GRATIS LEVERING I AALBORG

Gratis fragt i resten af DK ved bestillinger over 600 kr.

VAREN SENDES 0-3 HVERDAGE FRA BESTILLING
Coffee bean

RISTERI

ADRESSE

Risteri i Aalborg

Lønneparken 9,
9000 Aalborg, Danmark
CVR 38464787

SOCIAL

  • Instagram

NYHEDSBREV

Tak for tilmelding

BETINGELSER

© Tierra Kaffe. All rights reserved.

bottom of page